Opis
Sorta grožđa: 50 % cabernet sauvignon, 50 % merlot
Kategorija: suho vino
Sadržaj alkohola: 13,5 % vol.
Vinifikacija: ručna selekcija grožđa, 15 dana maceracije u vinifikatorima, delastage, inducirana malolaktika, selekcionirani kvasci
Dozrijevanje: jedna godina u bačvama od hrasta i kestena
Temperatura serviranja: 14 – 16 °C
Osobine vina: toplo vino, što zbog utjecaja alkohola i glicerola, što zbog svoje kompleksnosti. Punoća vina govori o izvrsnoj sirovini i svemu onome što je vinograd donio u ovo vino. Ugodno vino, sve komponente okusa su u pravim omjerima i daju potpuni dojam. Izražena voćna aroma crvenog i crnog voća, posebno višnja, ribizl, borovnica, ali i suha šljiva. Uz voćnost ističu se i arome proizašle iz njegovanja vina, lagana paljevina, dim i ugodna vanilija.