• Nema proizvoda u košarici.
  • Nema proizvoda u košarici.
  • Nema proizvoda u košarici.

Svježa vina

Graševina                 

Apolitico Graševina kristalno je čisto i sjajno vino, duboke svijetlo žute boje sa zelenim odsjajem. Na nosu su izražene voćne arome, sočna jabuka, citrusi, herbalne note i svježe pokošena trava. Na okusu je puno i ozbiljno, s ugođenom svježinom. Izvrstan odnos alkohola, kiselina i sladora u vinu. Ozbiljno i kompleksno, s izraženom pitkosti vina.

Apolitico Graševina dobitnik je brončanih medalja na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2021., 2022. i 2023. godine. 

 

Sauvignon Blanc               

Apolitico Sauvignon Blanc kristalno je čisto i sjajno vino, lagane svijetlo žute boje sa zelenim odsjajem. Na nosu su izražene voćne arome, grejp, ogrozd, zelena jabuka, herbalne note svježe paprike te miris zelene trave. Na okusu dominira svježina koja daje pitkost ovom vinu. Jedno ispijanje traži drugo i to je jedna od važnijih osobina ovog vina. Tijelo je lagano, a alkoholi jako ugodni koji se ne osjete ni na mirisu ni na okusu.

Apolitico Sauvignon Blanc dobitnik je srebrne medalje na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2021. godine. 

 

Chardonnay                          

Apolitico Chardonnay svježe je i elegantno vino, kristalne zeleno-žute boje koje svojim bogatim mirisom podsjeća na jabuku, krušku, tropsko voće te na stare sorte breskve. Okus vina je izrazito pun i bogat, ugodne trajnosti i svježine.

Apolitico Chardonnay dobitnik je srebrne medalje na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2022. godine. 

 

Rosé                           

Apolitico Rosé (crni pinot) sjajno je i bistro vino, boje lososa, nešto tamnijih rubova. Na nosu dominira ugodna voćnost, nježna malina i višnja. Na okusu je puno, gusto i jako vino. Predivna svježina razbija težinu vina i daje mu odličnu pitkost.

Apolitico Rosé dobitnik je brončanih medalja na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2021., 2022. i 2023. godine. 

Odležana vina

Cabernet Franc

Apolitico Cabernet Franc uzbudljivo je, profinjeno i kompleksno vino tamne rubinske boje. Na mirisu se osjeti sušeno bobičasto voće, višnja, papar i začinsko bilje, dok je na okusu slasno, živo, meko s finim taninima i dugim završetkom.

Apolitico Cabernet Franc dobitnik je zlatne medalje na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2023. godine. 

Čaruga              

Apolitico Čaruga toplo je vino, što zbog utjecaja alkohola i glicerola, što zbog svoje kompleksnosti. Punoća vina govori o izvrsnoj sirovini i svemu onome što je vinograd donio u ovo vino. Ugodno vino, sve komponente okusa su u pravim omjerima i daju potpuni dojam. Izražena voćna aroma crvenog i crnog voća, posebno višnja, ribizl, borovnica, ali i suha šljiva. Uz voćnost ističu se i arome proizašle iz njegovanja vina, lagana paljevina, dim i ugodna vanilija.

Apolitico Čaruga dobitnik je srebrne i brončane medalje na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2021. i 2023. godine. 

 

Maestoso

Apolitico Maestoso kompleksno je, kremozno, toplo i ugodno vino. Izuzetno meke kiseline, što je rezultat malolaktike, suho vino sa slasnim završetkom u ustima. Prilično gusto vino s izuzetno mekim taninima. Alkohol nenametljiv i diskretan. Dugo traje u ustima. Kompleksan miris, dominiraju orašasti plodovi, najizraženiji badem, lješnjak. Od voćnih aroma izdvajaju se zrele voćke, smokva, zrele breskve. Miris maslaca, korice kruha samo su još neke od aroma koje se mogu pronaći uživajući u ovom vinu.

Apolitico Maestoso dobitnik je brončane medalje na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2023. godine. 

Anđeo s greškom, crno vino            

Apolitico Anđeo s greškom (crni) pitko je, ugodno i jako harmonično vino; iza izraženog voćnog mirisa često se očekuje svježe i tanje vino, što u ovom vinu nije slučaj. Posebno treba izdvojiti mekane kiseline koje su omekšane malolaktičnom fermentacijom i daju ugodan harmoničan dojam u ustima. Vino ugodnog intenziteta i trajanja u ustima. Izražena voćna aroma crvenog i crnog voća, posebno višnja, ribizl, borovnica.

Apolitico Anđeo s greškom – crni dobitnik je brončane i srebrne medalje na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2022. i 2023. godine. 

 

Anđeo s greškom, bijelo vino          

Apolitico Anđeo s greškom (bijeli) ugodno je, meko suho vino s ugodnim slasnim završetkom; ugodne kiseline u ustima, bez agresivnih kiselina, meko, ali osvježavajuće. Prilično gusto vino i na oku i na nepcu. Alkoholi daju ugodan osjećaj topline i slasti. Tanini mekani, jako dobro integrirani u vino. Dominira voćnost, jabuka, kruška, malo limunskih nota. Od začinskih aroma prvi dojam duhanske note, a zatim vanilija kao rezultat utjecaja drveta u kojem je njegovano.

Apolitico Anđeo s greškom – bijeli dobitnik je brončanih medalja na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2022. i 2023. godine. 

Desertna vina

Bijelo desertno vino od prosušenog grožđa                       

Apolitico bijelo desertno vino slatko je vino jantarne boje, arome zrelog voća, suhih marelica, narančine kore, smokava i kamilice.

 

Crno desertno vino od prosušenog grožđa                         

Apolitico crno desertno vino slatko je vino crveno-ljubičaste boje, arome prezrelog bobičastog voća, čokolade, šljive, trešnje i vanilije.