• Nema proizvoda u košarici.
  • Nema proizvoda u košarici.
  • Nema proizvoda u košarici.

Naša priča

Tradicija je poput ljubavi. Ona je vrijedna i iskrena jedino ako ne sputava, već ti daje slobodu da poletiš.

Svaka priča počinje s tradicijom.
…ili ne?

Nas tradicija nije sputavala. Upravo suprotno. Odmak od tradicije, uz sve njezino poštovanje, dao nam je slobodu da poletimo. Sve što smo uzeli od tradicije je blagoslov i ohrabrenje pokojnog oca da krenemo u ovu ludu priču u koju nije nitko vjerovao, osim nas i naše obitelji. Ponekad je i nekoliko ljudi koji vjeruju u tebe dovoljno da ostvariš svoj san. Svoju ljubav prema vinogradu, grožđu i vinu odlučili smo pretvoriti u jednu od najmodernijih boutique vinarija u Slavoniji – obiteljsku vinariju 21. stoljeća koja proizvodi vina koja će redefinirati status i položaj graševine kao naše najprepoznatljivije, ali istovremeno i najpodcjenjenije vinske sorte. Uz to će pokazati i to da slavonska vina mogu napraviti još veći iskorak u vinskom svijetu Hrvatske i Europe. I bijela i crna.

Graditi vinariju bez tradicije, s puno ljubavi, ali malo iskustva, u kraju gdje svi prave vino uglavnom za svoje potrebe, u vinogorju koje je gotovo nepoznato u Hrvatskoj – to mogu samo luđaci. Slažemo se. Ali… Probajte najbolju graševinu u Hrvatskoj pa pričajte o ludosti. Našu graševinu. Nađite bolji rosé od našeg… Crna vina ne daju dobre rezultate u amforama? Možda. Ako niste probali našu kupažu crnih sorti iz amfore. Desertna vina nećemo ni spominjati. Posjetite nas, probajte ih pa zaključite sami.

quotes-04

APOLITICO
„Svakoj stvari i svakom poslu pristupam sa strašću i predanošću. Uložiti maksimum sebe je minimum na koji želim pristati. Tako je bilo dok sam gradio političku karijeru, tako je i sada kada se vraćam iskonu, obitelji, zemlji. Politiku sam ostavio iza sebe, iako je ona duboko ukorijenjena u moje biće i budila je u meni veliku strast. Moj izlazak iz politike bio je stvaran i vrata koja sam zatvorio za sobom ne želim ponovno otvarati. Svijet koji se nalazi iza njih i u kojemu je ljudski faktor ključna okolnost, neka ostane prošlost – a prostor u kojemu mogu rasterećeno djelovati u okruženju obitelji i prijatelja, radeći sa strašću, u prirodi i proizvodeći iz prirode, neka budu moja sigurnost i moja budućnost. Moja nova politika je APOLITICO.“ – T. T.